De groothandel voor de opticien | +31(0)320 247104 Gratis verzending binnen Nederland* | +31(0)320 247104
De groothandel voor de opticien | +31(0)320 247104 Gratis verzending binnen Nederland* | +31(0)320 247104
NL
EN
FR
DE
HomeNieuws  20 jaar ZipZap!
loading
01/09/2022
20 jaar ZipZap!
20 jaar ZipZap!
Interview met Jackeline van der Leden

Hoe is ZipZap begonnen en waar kwam het idee vandaan?

Wij hebben het product niet zelf bedacht, het was al een bestaand product. Stukje geschiedenis clip-on:
Clip-on zonneclips werden uitgevonden in Massachusetts in de jaren dertig, als een praktische accessoire om verblinding door gereflecteerd licht te blokkeren. Door het toepassen van een filter op lenzen om de zichtbaarheid in alle lichtomgevingen te vergroten, werden activiteiten zoals autorijden, skiën en fietsen veel veiliger en comfortabeler. In eerste instantie werden de clip-ons meer gezien als een technisch antwoord op een probleem dan als een modestatement. Dit begon te veranderen aan het begin van de jaren vijftig toen sterren zoals James Dean werden gespot met de clip-ons. Onze ZipZap is een gemoderniseerde versie van de basic clip-on, die wij in eerste instantie verkochten en die geen verend brugsysteem had.

Wat maakt de ZipZap zo geliefd?

De ZipZap is zo geliefd omdat je hiermee een zonnebril creëert in het model van je eigen bril. Verder heb je, als je een ZipZap gebruikt, een zonnebril in je eigen sterkte. Tenslotte is er het gemak van het op- en afzetten van de ZipZap; door de verende brug is dat super simpel.

Is de ZipZap de afgelopen 20 jaar veel veranderd?

20 jaar geleden bestond de ZipZap clip-on nog niet. De zonneclips hadden toen een vaste brug waardoor het op- en afzetten toen iets lastiger was. De verende brug van de ZipZap is een ontwerp van zo’n 10 jaar geleden.

Wat is het plan voor de toekomst van ZipZap?

Voor de toekomst is het vooral van belang dat we qua modellen en maten meegaan met de brilmode. We denken aan eventuele uitbreiding in de kleuren van het frame en de kleuren van de glazen.

Wat is jouw lievelings ZipZap? ( kleur / model )

Niet mijn, maar “het favoriete model” blijft model ZC-1416A, het panto model. Dat is het model waar het allemaal mee begon en het is door de jaren heen nooit uit de mode gegaan.

x
 
Voer een gebruikersnaam in
Voer uw wachtwoord in a.u.b.
Voer uw e-mailadres in a.u.b.
Voer de naam van de contactpersoon in
Hulp nodig?
DEAL!
×sluiten
×sluiten
Telefoon nummer
+31(0)320 247104
Openingstijden
Mon - Fri: 09:00 - 17:30 uur
Sat - Sun: Gesloten
×sluiten
×sluiten